HandBook

Egyedivé szeretnéd varázsolni az otthonod, az irodád, a mindennapjaid? Különleges ajándékokat keresel? Tárgyak, ötletek, inspiráció.

Linkblog

Retro klasszikusok 60' * Mit? Hol?

2010.11.09. 21:18 trinket

Ezt a vörös száj alakú kanapét biztosan mindenki ismeri, igazán híres darab, a neve 'Bocca Sofa'. Olaszul a 'la bocca' szájat jelent, innen az elnevezés. 1972-ben gyártották először, állítólag a designert Marilyn Monroe inspirálta, ezért Marilyn Sofaként is emlegetik. Eredetileg a Gufram nevű olasz cég gyártotta limitált darabszámmal a 80as évekig, emiatt eredetit venni nagyon nehéz. Nagyon ritkán és persze nagyon drágán gyűjtőknél lehet rá akadni. Utángyártott változatot viszont könnyebb - persze azt is csak külföldről:

€ 1068 | AmbienteDirect

A következő székek nagyon hasonlóak, ugyanaz az alapötlet, ugyanaz a designer - Eero Aarnio, mégis kiötlésük között majdnem 40 év telt el. A Ball Chair vagy más néven Globe Chair ötletével 1963-ban rukkoltak elő. Az alapötlet: szobát teremteni a szobában, vagyis egy zárt, meghitt teret kreálni üldögélő alanyuk körül.

A Bubble Chairt a 2000-es Helsinki EXPO-n állították ki először és hatalmas sikert aratott. A cél az volt, hogy a szék kevésbé tűnjön zártank és merevnek. Már abban az évben szerepelt zenei klippekben, reklámokban és divatújságokban, sőt a Playboy 2000 decemberi számának címlapján Carmen Electra pózolt benne.

Ez az ausztriai bolt az eredeti gyártó bútorait árulja, nem replikák, de az áruk borsos.

Ball Chair | € 5950 | ProFORM     Bubble Chair | € 3676 | ProFORM

A lávalámpa a következő a sorban, ami a 60as évek nagy slágere volt, és a mai napig töretlen a népszerűsége. Az eredeti lávalámpát az angol Edward Craven Walker találta fel és 'csillaglámpának' -Astrolight- nevezte el és egy 1965-ös hamburgi vásáron mutatta be, ahol Adolph Wertheimer vállalkozó lejegyezte, majd megvásárolta a termék jogát, és vállalkozásával Lava Lite néven kezdte el gyártani. Ma már többféle néven, végtelen változatban forgalmazzák különböző cégek.

Lávalámpák | 2970 - 12 280 Ft | Fényforrás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://handbook.blog.hu/api/trackback/id/tr702437049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása